Sterfte aan kanker in Nederland hoog

In 2006 stierven 187 op de 100 duizend inwoners in Nederland aan kanker. Dat is iets meer dan het gemiddelde van de Europese Unie, wat op 175 per 100 duizend inwoners lag. In deze vergelijking is rekening gehouden met verschillen in leeftijdsopbouw van de bevolking van de diverse landen.
Van de West- en Noord-Europese landen overleden er alleen in Denemarken naar verhouding meer mensen aan kanker dan in Nederland. In Denemarken, maar ook in Slowakije, Polen, Tsjechië en Hongarije stierven meer dan 200 op de 100 duizend inwoners aan kanker. Cyprus had voor kanker de laagste sterfte, gevolgd door Finland.
Vergelijking sterftecijfers aan kanker in de Europese Unie

Ter vergelijking: 54 op de 100 duizend inwoners van Nederland overleden aan hart- en vaatziekten. In de nieuw toegetreden Baltische staten en in Oost-Europa was de sterfte aan deze aandoeningen het hoogst, met 150 of meer sterfgevallen per 100 duizend inwoners. In Litouwen overleden zelfs 347 op de 100 duizend inwoners hieraan hartziekten.
(Bron: CBS)

Radiotherapie Nederland

patientenvoorlichting bestraling


selecteer hier en bekijk diapresentaties over radiotherapie (bestraling)Wij onderschrijven de gedragscode van de Health On the Net Foundation
© 2012 Marjan van de Pol