Het succes van de Nederlandse antirookcampagne

In Nederland hebben tussen mei en december 2008 ruim 1,1 miljoen rokers pogingen ondernomen om te stoppen met roken. Dit is berekend door TNS NIPO op basis van onderzoek onder 841 rokers. In oktober 2008 stond de teller nog op 872.000.
Volgens het expertisecentrum voor tabaksverslaving Stivoro is dit het resultaat van de campagne ‘In iedere roker zit een stopper’. Daarnaast hebben de invoering van de rookvrije horeca en de accijnsverhoging bijgedragen aan het aantal stoppers. De campagnevoerders – KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Hartstichting, het Astmafonds en Stivoro – zijn tevreden over het aantal stoppers maar ook over het aantal volhouders: 27% van de stoppers heeft meer dan 5 maanden niet gerookt.
Rokers die willen stoppen, vinden het ophouden met roken belangrijk. Gemiddeld geven zij daarvoor een 7,3 (op een schaal van 10). Mensen tussen de 18 en 34 jaar vinden stoppen met roken minder belangrijk dan mensen met een hogere leeftijd.
(Bron
TNS NIPO)

Radiotherapie Nederland

patientenvoorlichting bestraling


selecteer hier en bekijk diapresentaties over radiotherapie (bestraling)Wij onderschrijven de gedragscode van de Health On the Net Foundation
© 2012 Marjan van de Pol